Последние сообщения

Страницы: [1] 2 3 ... 10
1
Беседка / Re: О РАЗНОМ, болталка.
« Последний ответ от sergeyy 09/09/2022, 04:42:16 »
Я нахожусь в том государстве - Канада,в котором форма правления - конфидерация провинций со своим правительствами и двумя государственными языками и свободным пользованием других языков - мультикультурность устраивает больше всего. И я думал в свое время, что СССР превратится в такое же демократическое государство. А все развалилось по феодальному дикому варианту с потерей уровня промышленности, знаний и морали. И каждый отдельный кусок той страны повторяет теже ошибки.
Отут я не згоден з Вами ні разу. Давно хотів написати відповідь, але визріло лише зараз.
Боюся, що сподівання на те, що СРСР перетворився б на демократичну державу була такою ж утопічною як і те що широке використання технології турбожрачьки саме по собі змінить світ на краще. Фундаментом демократії є люди, їх культура і відповідний рівень розвитку свідомості та культури. А це займає десятиліття а то і століття (в нинішню інформаційну епоху це швидше, але скільки часу знадобилося тій же Франції і Великобританії?), і завжди є небезпека розвернутися назад. Саме на такому ґрунті може вирости демократична нація і утворитися демократична держава. А що може вирости на російській імперській заквасці!? Зрозуміло що щось потворне і авторитарне. Таким потворним утворенням був СРСР (росіяни ж були титульною нацією і совка) і такою ж є сучасна росія, і такою ж була царська росія. Я не беруся засуджувати російський народ як такий (титульну націю типу) , бо цим нещасним сотні років назад вирвали корені з м'ясом і прищепили сурогат чужої величі перетворивши на страшних потвор. Я зараз розбираю потворність самої системи, насаджених звичаїв та світогляду. Щоб усвідомити що це за закваска я міг би порекомендувати відео-розбір книги "ЧИТАНКА 36: "Збагнути Росію: свідчення очевидців" Олександра Палія" з каналу "Рагулівна" але воно українською мовою, воно довге і там навіть субтитрів немає щоб їх автоматично перекласти. Це розбір книги в якій зібрані свідчення різних людей (зокрема з європейських країн) про росію 100, 200, 300 років назад... І з цього відео Ви би зрозуміли, що ті звірства і дикість які Росія робить зараз вона і сто і двісті і триста років назад. І якби СРСР після війни в Афганістані всім світом не посадили би на сраку, то ніяких подвижок в сторону демократії не було би. Це ж і вбило совок. Стосовно Росії після 1991 року може в неї і був шанс на демократію. Принаймні тоді в ній совковості було навіть менше ніж в тогочасній незалежній Україні, але тільки якби там була політична воля на творення власної ідентичності багатонаціонального народу, творення політичної демократичної нації і роботою над помилками, але це був би дуже важкий шлях перетворив би на політичних трупів не одного політичного лідера в Росії. Тому вони обрали найлегший шлях - повернути до свого ісконного болота.
Те ж саме стосується мультикультурності в СРСР. Теж міф. Скільки десятків унікальних мов (а значить і народів з їх культурами) назавжди зникло за час існування СРСР? А скільки ще зникне в найближчі десятиліття? Чому в Радянському союзі були анекдоти про смішних чи забавних молдаван, чукчів, українців, білорусів (щоб не сказати хохлів) і т.д.? Хто завгодно окрім забавних русскіх (образ забавного русского створюється зараз в Україні). От Вам було приємно коли Ізюм критикуючи Вас тикав Вам вашою національністю? А корені то цього якраз у такому ставленні титульної нації совка до всіх інших. Навіть якщо б це було не з метою образити  чи напівжартома. А зараз? Наприклад взяти бурятів які масово гинуть на нашій землі. Це ж геноцид одного народу (буряти) загорнутий в геноцид іншого (українці) як матрьошка в матрьошку (Це вислів Віталія Портнікова). Буряти це ж не такий багаточисельний народ. І більшість з тих хто загинув в Україні прийшовши сюди як загарбники і окупанти не з москви і не з пітера а з різних віддалених регіонів росії. Коли була війна в Афганістані то там так же гинуло багато українців?
Тепер стосовно багатомовності. В Україні ніхто російську мову не притісняв і російськомовних до 2014 року теж ніхто не підштовхував до переходу на українську. А зараз я не підтримую тих хто намагається підштовхнути російськомовних українців до переходу на українську, особливо коли це робиться грубо (кожен має переходити на українську мову в своєму темпі бо це може бути не так легко як здається і потребує часу) але я їх розумію бо цьому є вагома причина. Але ж росія не напала на нас через мову. Росія на нас напала бо їх імперська ідентичність побудована на міфах і надутій величі сконструйованих на спотвореній історії і культурі українського народу. Вони просто не можуть визнати того що Україна це не частина росії. Тобто тупо не визнають нашу незалежність. А українці просто хочуть жити у власному домі а не у домі Чікотіли від якого треба було б відгородитися високим парканом та злими собаками. У нас є своя земля і культурна спадщина, за які ми відповідаємо і які нам берегти. А росія бажала б все це знищити в угоду власної величі. Та і Україна є досить однорідною за своїм антропологічним скаладом більше навіть ніж Германія чи Франція. Звичайно у нас є і такий народ як киримли і регіональні відмінності населення, і включення інших народів, але в цілому українці моноетнічні. То чому нам потрібна інша державна мова окрім української. Вільний розвиток інших мов в Україні захищає наша конституція.
2
...
Интересно о Мечникове
...
Дякую за посилання на статтю! Не бачив її раніше а ізюм напевно її читав ще в 2013 році, коли вона з'явислася. Але в мене був інший довгий шлях пошуку інформації тому зараз можу її оцінити. Здається таки щоб зрозуміти хто свої а хто чужі потрібно було знайти саме цю англомовну статтю, прочитати що болгарська паличка не є представником нашої мікрофлори, а Мечников так і не досягнув того чого бажав, а потім піти по посиланнях, прочитати дещо і продовжити копати далі. Тобто Ізюм саме її свого часу знайшов судячи з того що він писав тоді в своїх постах стосовно гниття всередині блюдоманів і стосовно того що підходить для падальщиків а не для людей. Рамунас цей момент вловив оскільки пише що квашення нас має захищати. Хоча тут справа не лише в молочній кислоті на мою думку а і в конкуренції за місце під сонцем на поверхні слизової оболонки кишечника і в специфічних антибіотиках якими молочнокислі пригнічують патогенів (той же реутерін наприклад, і не лише він). А стосовно молочної кислоти то не у всіх відділах кишечника її достатньо. Та й не відомо чи пригнічує лише вона одна патогенів, наприклад таких як бактерія Bilophila wadsworthia, яка якраз і виділяє смердючий сірководень в нашому кишечнику і цілий ряд неприємностей нам робить коли її стає надто багато.
Ну і Ізюм не був би Ізюмом якби дав просто підказку а не підказку з підвохом, так щоб ті що бажать халяви і хапають по верхах просто пройшли мимо. Навіть якщо цю статтю читати поверхово то вхопишся за ту болгарську паличку і зациклишся на ній. А що вже казати про тих хто копається лише в російськомовних джерелах? Наприклад таких як я тоді в 2016 році  ;D Я молочнокислих потроху почав вивчати ще в 2015 році, тому якось я вже був у курсі того, що l. plantarum не є нашими рідними і мені було трохи дивним що Ізюм Мечниковим на них як би натякає. А виявляється треба було не в російській вікіпедії шукати  :D ;D. З іншого боку я не знаю чи продовжив би я шукати далі якби не цей копняк від Ізюма в 2016 році бо з 2017 року я до цього всього почав робитися байдужим потроху, і якби не одна людина, для якої я продовжував потроху копати далі то я це би закинув взагалі не дивлячись на те, що те що я взнав далі дуже допомагає мені особисто зараз. Тобто власні проблеми зі здоров'ям для мене хоч і були стимулом, але значно меншим. Коротше трохи написав нюансів про те що і так як би очевидно. Ізюм прямим текстом писав, що є наші рідні а є дикі яких теж як-би можна використовувати, але чи ефект може бути не той чи щось інше. Можливо для початку треба заселити наших рідних а потім для приготування їжі можна і диких молочнокислих використовувати, але це все треба перевіряти. На мою думку це не є головним секретом ТЖ, яким Ізюм поділився щоб дати хоч якийсь шанс її відшукати іншим. Так що нічого нового, просто погляд з іншого ракурсу.
3

И надо просто продолжить уделяя внимание при проращивании и ферментации именно белкам - и их составным частям(пептидам, аминокислотам и далее) при протеолизе, пептолизе, а не упираться в лактат, мальтозу, глюкозу,  другие углеводы и продукты расщепления.
если рассматривать микромир - то есть два вида жизни в микромире проявляющиеся в виде гниения (размножения грибков) и квашения (размножения полезных микроорганизмов, которые размножаясь заквашивают определенную органику)
и нам остается определиться какой вид жизни - заквашивающие микробики или гнилостный грибок - мы хотим иметь в своем ЖКТ
ибо лишь один из этих двух процессов - квашение еды или гниение еды- полезен для здоровья
и если выбираем что для нас полезнее чтобы еда не гнила а квасилась в ЖКТ , то надо заставить еду киснуть а не гнить . а как это сделать?
да очень просто - добавить в еду которая может скиснуть (супы, каши, салаты и тд) ЗАКВАСКУ, которая запускает процесс квашения еды НО закваска должна быть ТАКОЙ МОЩНОЙ (концентрированой) что квашение еды должна происходить даже в случае попадания этой еды в гнилостную (грибком обросшую) среду ЖКТ- тогда еда не только будет кваситься, НО и уничтожать грибок наросший на стенках ЖКТ - и таким способом мы избавляемся от гнилостного грибка в ЖКТ. и тогда вещества квашения еды попадают в кровь через стенки кишечника и обеспечивают полноценными питательными веществами наши клетки , ткани и органы и за одно очищают эти ткани  и органы от всевозможных накопившихся токсинов  и шлаков = и так органы восстанавливают свою работоспособность (выздоравливают)
4
ПОИСК ТУРБОЖРАЧКИ / Re: Турбожрачка- версия Рамунаса
« Последний ответ от ramunas 28/08/2022, 15:07:18 »
Собственные впечатление - возрастное накопение мочевой кислоты в мелких суставах рук и ног(подагра) прошло за пару недель с переходом на преимущественно питание сложными углеводами - овощи даже крахмалистые.
как думаете - эти овощи даже крахмалисьые  кисли или гнили в ЖКТ под воздействием микрофлоры?
5
Мацони

Основная микрофлора этих напитков — болгарская палочка и теплолюбивые молочнокислые стрептококки. Молоко заквашивают при повышенных температурах около 37 °C[17] и сквашивают в устройстве, сохраняющем тепло, примерно 3—4 часа[3][18]. В Армянской кухне мацун готовили при помощи особой закваски. Для этого молоко кипятили, после чего остужали примерно до 40—50 °C и заквашивали, используя обычно остатки от предыдущего мацуна. Затем сосуд ставили на несколько часов в теплое место или укрывали чем-нибудь тёплым[19]. Для полного созревания, так называемой «формовки», и дальнейшего хранения мацун кладут в прохладное, +2…+8 °C, место. В результате мацун приобретает более кисловатый вкус и желеобразную консистенцию.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%86%D0%BE%D0%BD%D0%B8
6
Цитировать
Хочу сказать, что надо не на чем-то одном зацикливаться, а изучать многое в комплексе в направлении биохимии микробиологии и еще кое-чего. Здесь не важно не какой-то секрет угадать, а целостное видение сочинить. Причем предпочтение отдавать базовым научным источникам, преимущественно англоязычным.
Ну с этого мы все начинали

Специфика живых объектов и жизненных процессов может быть охарактеризована в аспекте как их материальной структуры, так и важнейших функций, лежащих в основе всех проявлений Жизни. Наиболее точное определение Жизни, охватывающее одновременно оба эти подхода к проблеме, дал более 100 лет назад Ф. Энгельс: «Жизнь есть способ существования белковых тел, и этот способ существования состоит по своему существу в постоянном самообновлении химических составных частей этих тел»- (Маркс К. и Энгельс Ф., Соч., 2 изд., т. 20, с. 82).


И надо просто продолжить уделяя внимание при проращивании и ферментации именно белкам - и их составным частям(пептидам, аминокислотам и далее) при протеолизе, пептолизе, а не упираться в лактат, мальтозу, глюкозу,  другие углеводы и продукты расщепления.
7
И когда Изюм последний раз съ явился на форуме то он написал чтобы мы почитали о Мечникове и я тогда обратил внимание на статью Википедии о болгарской палочке.

Интересно о Мечникове

Цитировать
Более века назад Илья Мечников предположил, что здоровье можно улучшить, а старость отсрочить, манипулируя кишечным микробиомом с помощью полезных для хозяина бактерий, содержащихся в йогурте. Его теория какое-то время процветала, затем отошла на обочину медицинской практики, прежде чем вновь появиться в середине 1990-х как концепция, достойная внимания основной медицины. Мечников также предсказал существование бактериальной транслокации и предвосхитил теории, связывающие хроническое воспаление с патогенезом атеросклероза и других заболеваний старости.

Сегодня пробиотики являются не только предметом интенсивных медицинских исследований, но и источником многомиллиардной мировой индустрии ( 3 ). У микробиома теперь есть финансируемый NIH Human-Microbiome Project 1 , а также новый рецензируемый журнал, посвященный исключительно ему 2 .

Илья Мечников родился 3 мая 1845 года недалеко от Харькова, Россия (ныне часть Украины). Там он учился в университете с 1862 по 1864 год, а затем отправился в Германию, где изучал сравнительную анатомию в университетах Гиссена, Геттингена и Мюнхена. В 1870 году он принял звание профессора Одесского университета, проработал там 12 лет, а затем оставил свой пост, чтобы начать одиссею, которая привела его от Мадейры до Тенерифа и до Волги. Именно в эти годы странствий он опубликовал свой opus magnum «Внутриклеточное пищеварение у беспозвоночных животных» в журнале Arberten.Зоологического института Вены. В нем он обобщил исследования, демонстрирующие удаление инородных частиц из тканей низших животных путем поедания клеток, которые он назвал «фагоцитами», которые, как он понял, имеют решающее значение для защиты животного-хозяина от инфекции. Эта работа принесла ему назначение преемником Пастера на посту директора отдела научных исследований в Пастеровском институте, Нобелевскую премию в 1908 году и бессмертие как отца клеточной иммунологии ( 2 ).

При обдумывании вопросов, связанных со старостью, внимание Мечникова было обращено на жителей Восточной Европы, в частности на Балканских государств и в России, среди которых было необычно много долгожителей. Его поразил тот факт, что жители этого региона, дожившие до 100 лет, были по большей части бедны или бедны, вели крайне простой образ жизни.

По его концепции, старческая дегенерация нервной системы, например, есть работа нейрофагов , индуцированных аутотоксинами, пожирающих содержимое нервных клеток и вызывающих их атрофию; побледнение стареющих волос, работа аналогично активированных хромофагов ; атрофия мышц, работа саркофагов ; остеопороз, работаостеофаги (остеокласты) и так далее. Такие дегенеративные изменения, по его мнению, почти всегда были преждевременными и потенциально предотвращались мерами, направленными против гнилостных бактерий толстой кишки ( 2 ).

Мечников назвал человеческую толстую кишку «рудиментарной выгребной ямой», которая функционирует как не более чем резервуар для отходов, в котором микробы производят «брожение и гниение, вредные для хозяина». Он считал, что выработка аутотоксинов микробиомом толстой кишки усиливается западной диетой, и что отказ от алкоголя и продуктов, «таких как жирное мясо и сырые или плохо приготовленные вещества, содержащие микробы», может уменьшить выработку кишечными бактериями вредных птоманов (алкалоидов). виновник преждевременной старости.

Специфический режим, рекомендованный Мечниковым для подавления гнилостных кишечных бактерий, состоял из ежедневных доз пробиотиков в виде «кислого молока (т. е. йогурта), приготовленного из группы молочнокислых бактерий, или чистых культур болгарской палочки ( Lactobacillus bulgaricus ).), но в каждом случае (в сопровождении) определенное количество молока, сахара или сахарозы». Он следовал своему собственному совету в качестве регулярной части своей диеты и был «очень доволен результатом». Что именно он имел в виду под «очень доволен результатами», неясно. Возможно, его воодушевило снижение содержания «сульфоконъюгированных эфиров» в моче, которые затем отслеживались как суррогатные маркеры кишечного гниения. Несколько его друзей, которые «страдали заболеваниями кишечника или почек», последовали его примеру и также были «вполне удовлетворены» результатами. Эффективность его лечения в замедлении наступления старости никогда не подтверждалась научно ( 2 ). Более того, последующая работа множества исследователей показала, что L. bulgaricus не может выжить в кишечнике человека или любого другого изученного животного и, следовательно, не способен заменить гнилостные бактерии в толстой кишке ( 6 ). Однако L. acidophilus может жить в кишечнике человека и с ограниченным успехом используется в качестве пробиотика.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3859987/
8
ПОИСК ТУРБОЖРАЧКИ / Re: Турбожрачка- версия Рамунаса
« Последний ответ от rid 21/08/2022, 05:58:57 »
Собственные впечатление - возрастное накопение мочевой кислоты в мелких суставах рук и ног(подагра) прошло за пару недель с переходом на преимущественно питание сложными углеводами - овощи даже крахмалистые.
9
ПОИСК ТУРБОЖРАЧКИ / Re: Турбожрачка- версия Рамунаса
« Последний ответ от ramunas 19/08/2022, 21:30:00 »
в литовской фейсбучной группе уже более 26 тысяч людей
из последних отзывов - у человека пропала подагра за несколько недель после того как он включил в свой рацион питания жИву
10
Вот еще одно информативное сообщение. И не то чтобы это все пропускалось но просто не делалось на этом акцента. Увлекались ферментацией.декомпозицией сложных углеводов а белки были как бы на втором плане
...

Я повертався до вирішення проблеми глютену і розщеплення рослинних білків неодноразово, хоча серйозно розбирати це (і не лише це) почав останній рік.
Я вже не пам'ятаю про що я тут писав а про що ні, але переймався темою розщеплення глютену ще в 2015 році. Тоді мені було ддуже складно проводити глибокий пошук як зараз через брак часу і робив це неправильно оскільки вивчав переважно російськомовні джерела. Тому в порівнянні з тим що роблю зараз я тоді хапав по верхах. Десь зимою 2015 року (я) я згріб всі знання докупи і спробував зпекти хліб в якому максимально буде розщеплений глютен і фітати за рахунок використання житнього солоду (хліб робив пшеничний) різних температурних пауз закваски самовільного виду бродіння та двох видів заварок. Глютен таки порвав на клапті бо скибки хлібу ламалися навіть під власною вагою, хліб вийшов кислий але смачний і гарно покращував стан організму. І коли Ізюм останній раз з'явився на форумі то він написв щоб ми почитали про Мечникова і я тоді звернув увагу на статтю Вікіпедії про болгарську паличку. Зрозуміло що Ізюм хотів сказати про дещо інше ніж те що я хочу сказати зараз, але я тоді знайшов інформацію про те, що вона виробляє ферменти які розщепляють білки багаті проліном. Я тоді не пройшов по англомовному джерелі https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10075426/ але це було підтвердження для мене що молочнокислі таки виробляють ферменти які зменшують шкідливий вплив глютену бо я десь вже раніше читав що саме пептиди багаті на пролін, які утворюються при перетравленні клейковини і створюють проблеми. Ще раніше я знаходив інформацію про те, що рослинна протеаза папаїн краще розщеплює фрагменти білків які містять багато пролінових залишків, а протеази жита подібні за своєю дією до папаїну.
Десь в кінці 2016 року я проводив серію експериментів по створенню молочнокислого квасу, сировиною для якого було пророщене жито. Тоді я проходив по температурних стадіях і успіх в мене був перемінний. Тоді я ще деякийх ньюансів не знав, наприклад те що не треба допускати розмноження диких бактерій на певних стадіях і при певних умовах треба дотримуватися стерильності коли перший раз розмножуєш мактерій з пробіотику, то успіх в мене був перемінний.
Тобто Ізюм скоріше всього на перших стадіях таки проводив самопідготовку сировини власними ферментами, принаймні в своїх ранніх експериментах. Ну і зрозуміло що свої температурні паузи в нього були. Але треба розуміти, що розщеплення рослинних білків це не мета а лише один із елементів системи і загальної картини і навіть тут є свої ньюанси і секрети і відкрилося мені ще далеко не все. І в мене вже бачення трохи інше ніж те яке було зимою. І якщо тут будуть послідовники того що я написав вище, то якщо Ізюм прочитає те вони будуть робити, то скоріше всього називатиме їх баранами, і буде казати що вони тільки псують продукт навіть якщо в них будуть нормальні результати.
Хочу сказати, що треба не на чомусь одному зациклюватися а вивчати багато чого в комплексі в напрямку біохімії мікробіології і ще дечого. Тут не важливо не якийсь секрет вгадати а цілісне бачення скласти. Причому перевагу віддавати базовим науковим джерелам, переважно англомовним. От як оце https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8541236/
ps: Поки набирав текст то відбувся блекаут. Якби це не зберігалося в localstorage то вдруге я б цей комент не набирав.
Страницы: [1] 2 3 ... 10